Velká zářijová akce - Sleva 20% na vše s kódem: SKOLA

Jsou šperky z chirurgické oceli hypoalergenní?

Šperky z chirurgické oceli jsou obecně považovány za hypoalergenní. To znamená, že u většiny lidí s citlivou pokožkou nebo alergií na kovy nezpůsobují alergické reakce.

Důvodem je, že chirurgická ocel obsahuje velmi nízký obsah niklu, který je nejčastějším alergenem u kovů. Ve skutečnosti je obsah niklu v chirurgické oceli regulován a musí být nižší než 0,5 %. To je podstatně méně než u běžných šperků, které mohou obsahovat až 10 % niklu.

Kromě nízkého obsahu niklu má chirurgická ocel i další vlastnosti, které ji dělají hypoalergenní:

  • Odolává korozi a oxidaci: To znamená, že na povrchu kovu se netvoří žádné vrstvy, které by mohly dráždit pokožku.
  • Je pevná a odolná: Chirurgická ocel se snadno nepoškrábe ani nedeformuje, takže se do ní neuvolňují žádné malé částice kovu, které by mohly vyvolat alergickou reakci.
  • Je hladká a neporézní: Díky tomu se na povrchu kovu neusazují nečistoty a bakterie, které by mohly dráždit pokožku.

I když jsou šperky z chirurgické oceli obecně hypoalergenní, je důležité poznamenat, že ne každý na ně bude reagovat stejně. Existují velmi vzácné případy, kdy i u lidí s alergií na nikl může dojít k alergické reakci na šperky z chirurgické oceli. Tyto reakce jsou obvykle mírné a projevují se zarudnutím, svěděním nebo otokem.

Pokud máte alergii na kovy, je vždy nejlepší před nasazením nových šperků z chirurgické oceli provést test. Můžete to udělat tak, že si na malou oblast pokožky na 24 hodin přiložíte malý kousek šperku. Pokud se v tomto místě neobjeví žádná alergická reakce, je pravděpodobné, že šperky budete moci bez problémů nosit.

 Pokud hledáte hypoalergenní, odolné a cenově dostupné šperky, pak jsou šperky z chirurgické oceli skvělou volbou.


Za přečtení tohoto článku získáváte slevu 30 % na celý sortiment e-shopu STYLE4! Stačí v košíku zadat kód BLOG1 a sleva se automaticky odečte. Platnost kódu je do 30. 9. 2024.

1 (5)